Jeg bliver tit spurgt ”hvorfor købe økologisk”, og ”hvorfor betale en halv gang mere for mine råvarer”? Ja, jeg kan godt forstå at folk spørger sig selv om det er pengene værd. Men når jeg tænker på hvor meget bedre økologi smager, ja, så tænker jeg at det kun er spørgsmål om tid og omtanke før endnu flere kommer med på økologien.

Når du køber økologiske grøntsager og mejeriprodukter er du med til at beskytte vores smukke land. De vilde fugle på markerne, bierne, og dyrene i skoven, vores natur og vores miljø kan ikke klare kemikalierne fra det traditionelle landbrug.

De sidste mange år har Danmark mistet et stort antal sangfugle og bestanden af bier er for nedadgående. Det bekymrer mig. Vi har brug for en stærk natur, et sundt miljø, det er jo der vores mad bliver produceret.

Økologisk jordbrug

Økologisk jordbrug passer på jorden og vedligeholder markernes frugtbarhed. Økologisk jordbrug skifter mellem forskellige afgrøder i højere grad end traditionelt jordbrug, og undgår at udpine jorden med kunstgødning og sprøjtemidler.

Og skal vi så lige tage en snak om vores drikkevand? Danmark har altid haft verdens bedste drikkevand, naturligt filtreret grundvand. Og nu er det tæt ved én ud af fire drikkevandsboringer der har pesticider. Hvad skal vi så drikke?

Og så er der selvfølgelig vores sundhed. Når du spiser økologisk ved du, at du får alle vitaminer og mineraler fra din mad, fri for pesticidrester og finurlige gødningsmidler.  Sprøjtemidler fra det traditionelle landbrug trænger ind i frugt og grøntsager. Økologiske produkter smager også bedre, fordi de indeholder flere nærings- og smagsstoffer.

Økologisk dyrevelfærd

Økologi er også god for dyrevelfærden. Mine økologiske køer og høns SKAL ud i luften og på græs. Det er der slet ikke samme regler for i traditionelt landbrug hvor køer står fasttøjret og høns er inde døgnet rundt i store haller hvor de tramper på hinanden.

Økologiske husdyr skal have mulighed for at gøre de ting, som er naturlige for dem. De skal have god plads i stalden så de kan bevæge sig. Derfor har vores høns også adgang til at være både ude og inde, med plads til at støvbade, lige som vores grise har mulighed for at være inde eller ude som de vælger, og tage mudderbade.

Du skal købe økologi ikke kun for at passe på dig selv og din familie, men også for at passe på vores land, vores vand og vores natur.

Økologi er til gavn både for os og fremtidige generationer.