Her er en dejlig opdatering. Den ene af vores 3 hopper venter føl! Vi glæder os til familieforøgelsen. ”Sorte” er 3 år gammel og ja, en smuk sort hoppe. Hun har masser af energi og bliver redet næsten hver dag af én af de to studerende som kommer på gården. Som sagt rider Karl, min mand, også en del og drengene er også begyndt, men er endnu for uerfarne til at håndtere Sorte. Hun skal helst have en rytter der kan ride trav og galop i længere periode, gennem skov og bræt, så hun kan få strakt ud og brugt al den energi.

Nu hvor hun venter føl har hun sat tempoet ned en lille smule. Vi er begyndt at lave forberedelser til folingen. Vores dyrlæge har været forbi et par gange for at tjekke på hende, og vi har ekstra halm på lager til hendes boks hvor hun nu har et tykt lag af frisk halm hele tiden, parat til foling.

Hvornår kommer føllet?

Dyrlægen har beregnet at føllet kan komme hvilken som helst dag i denne eller næste uge. Det er en spændende tid. Vi holder nu et vågent øje med hende det meste af dagen. Men hvad nu hvis det sker om natten? Karl er begyndt at tjekke på hende meget tidligt om morgen, kl. 5 når han er ude på sit først mælkeskift.

Opdatering. Efter lidt yderligere snak med dyrlægen har jeg nu besluttet at sætte et kamera på boksen hvor Sorte er om natten. Jeg har investeret i et kamera med en sensor der bipper ved bevægelser. Håber det vil vække mig hvis der sker noget mens jeg sover. Jeg har fået at vide, at det ikke er usædvanligt for heste at føde om natten når der er ro, og når de er alene. Men vi vil jo gerne være med til at hjælpe og sikre at det ikke går galt.

De sidste forberedelser

At vente på et føl er næsten som at vente på en baby! I dag kørte jeg ind til byen for at anskaffe de sidste ting til fødslen og føllets første dage. Der er mange ting der kan gå galt. Nu har jeg købt bandage til halen, jod til at komme på føllets navlestreng, og en sutteflaske i tilfælde af at Sorte har problemer med at give mælk i starten. Så har jeg fundet diverse andre ting frem derhjemme – et reb, i tilfælde af at føllet skal trækkes ud, og et ulddækken til Sorte samt en spand med sæbe og håndklæder.

Vi er parat! Nu er det bare at vente, og så ringer vi til dyrlægen så snart fødslen går i gang. Jeg glæder mig til at vende tilbage med en opdatering og billeder.