Hej! Jeg er Hanne, og gårdejer. Det vil sige jeg er bondemand, eller vel bondekone. Og så er jeg økolog. Det her er min blog om vores liv på landet med økologisk jordbrug og alt hvad det indebærer af viden, tålmodighed og sunde rammer for familien.

Jeg elsker livet på landet, med al det hårde arbejde og dyrene og den friske luft og friske grøntsager. Og jeg glæder mig til at dele det med jer, mine kære læsere, her p min nye blog!

Familien

Jeg bor ”langt ude på landet” ude på markerne med min mand og vores to børn på 8 og 10 år. Det er mit valg. Jeg kunne have valgt et liv i byen, men det her er mere mig. For fem år siden valgte jeg land fremfor by. Det er hårdt arbejde og til tider kan det være lidt ensomt at være gemt af vejen, men i det store hele så elsker jeg mit landliv.

Vores drenge er faldet til og har venner på et par af nabogårdene og i landsbyen 2 km væk hvor de også går i skole. Hvem ved? Måske de en dag bliver næste generation af økologiske landmænd.

Økologien

Ja, økologien er hvad der fik os på landet. Da vi fik vores to drenge, var det bare ikke nok for mig at handle økologi i Super-Brugsen. Jeg har altid dyrket lidt grøntsager i min have, i et vindue, på en terrasse. Men da jeg fik børn fik jeg for alvor blod på tanden. Så her er vi.

At dyrke økologisk kræver en del mere arbejde til at begynde med. Men efterhånden som vi er blevet mere erfarne, er det blevet lettere at dyrke økologisk. Nu ved vi lige hvilke sorter der bedst passer til at stå ved siden af hinanden og hvordan vi bedst holder snegle og bladædende insekter fra kål og salat.

Mere om økologien senere.

Vores dyr

Vi har køer, høns og adskillige store grøntsags-haver. Det betyder at vi, her efter de første fem år, stort set kan forsørge os selv med vores lille produktion fra jord og dyr.  Så er der også vores tre heste og vores dejlige hønsehund ”Sander”.  Vores dyr er alle økologiske, det vil sige at de 90% af tiden får økologisk foder.

I går var det tid for sæsonens første salathoveder. Guf! Jeg glæder mig til at dele oplevelser og billeder med jer her på siden!